wie ben ik

Ik ben Bo Matter, ik woon in Deventer en ben moeder van Belle (2001), Lucas (2008) en Berend (2011). Toen Belle nog een baby’tje was, wist ik maar weinig van de mogelijkheden om haar te bij me te dragen. We droegen haar wel af en toe in een rekbare doek en ook in de meest gangbare babydrager, zo’n draagharnasje. Die kon ik zelf niet goed verdragen op mijn schouders, haar vader kon dat gelukkig wel. Belle leek het ook geen probleem te vinden om in een kinderwagen op pad te gaan. Lucas daarentegen liet al heel snel merken dat hij het geen succes vond in de kinderwagen en maakte ons al op hele jonge leeftijd duidelijk dat hij liever gedragen wilde worden. Ik begon er plezier in te krijgen allerlei verschillende dragers en doeken te verzamelen en te gebruiken. Vooral de ringsling was een uitkomst, een soort reddingsdoek. Ik deed de kinderwagen de deur uit, werd het Deventerse verkooppunt voor een grote webwinkel en begon in februari 2010 mijn eigen bedrijf dat sinds maart 2012 bekend is als Draagwijzer.

In 2011 heb ik de basis- en de vervolgcursus gevolgd bij de Trageschule Dresden en heb ik me aangesloten bij de Vereniging van Draagconsulenten. In maart 2012 heb ik de afsluitende certificering gedaan. En kleine Berend heeft de eerste jaren van zijn leven flink geprofiteerd van alle opgedane kennis, terwijl hij gedragen werd in een geweven doek, een korte doek, ringsling, Manduca of Tula. Omdat ik mij gecertifieerd draagconsulent mag noemen, volg ik ook jaarlijks meerdere scholingsdagen met allerlei uiteenlopende thema's. Op die manier blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en houden wij elkaar als collega's scherp. Onderwerpen als dragen met een beperking, het dragen van prematuur geboren kindjes, het belang van hechting en natuurlijk het bijhouden van de verschillende manieren van knopen en nog veel meer staan regelmatig op de agenda van de VDC.

Mijn consulten en de verkoop van draagzakken en draagdoeken doe ik vanuit mijn 'tweede huis', op de Zandweerd in Deventer. Dit huis is geen winkel en is ook niet bedoeld voor een spontaan bezoekje, hoe leuk bedoeld ook! Naast mijn werk als draagconsulent ben ik ook moeder, klusser en werk ik op Overkempe, in Boskamp. In de donkere maanden van het jaar ben ik actief als koekhuisjesbakker. Meer hierover kun je vinden op mijn website www.koekhuisjes.nl

Bo Matter - Draagwijzer